O nama

Grosis d.o.o.  je već 25 godina pouzdan partner najvećim domaćim i inostranim proizvođačima lekova, medicinske opreme i sredstava, specijalizovanih programa kao i dezinfekcionih sredstava i antiseptika.

Od samog osnivanja prepoznaju nas kao modernu i dinamičnu kompaniju, koja raste i razvija se na svim poljima prateći trendove i zahteve modernog poslovanja.

Po čemu se razlikujemo od drugih?

Želimo da budemo uvek korak ispred. Osluškujući potrebe i zahteve tržišta, konstantno unapređujemo postojeće i uvodimo nove usluge i rešenja, čime kvalitativno razvijamo odnose sa našim poslovnim partnerima. Mi smo inovativni, kreativni, i sa pobedničkim duhom spremni da prihvatimo nove izazove.

– Grosis je savremena veleprodaja sa centralom u Nišu. Naši skladišni kapaciteti, koji imaju više od 600 m2, potpuno zadovoljavaju najviše standarde skladištenja lekova i medicinskih sredstava. Optimalna regionalna pokrivenost dostavnim vozilima, koja prelaze stotine hiljada kilometara godišnje, osigurava našim kupcima efikasnu i blagovremenu uslugu u segmentu isporuke, često i više puta u toku dana. Zaposleni u Grosisu svakodnevno brinu da preko 1.000 kupaca i 200 dobavljača bude zadovoljno našom uslugom.

– Naše poslovanje verifikovano je i uspešnom sertifikacijom sistema menadžmenta kvalitetom, u skladu sa standardom ISO 9001: 2015. Društveno odgovorno poslovanje u svim segmentima je naše strateško opredeljenje, od odgovornosti prema zaposlenima, našim poslovnim partnerima i okolini, do odgovornosti prema javnom sektoru i široj društvenoj zajednici. Implementacijom sistema menadžmenta zdravlja i bezbednosti na radu, u skladu sa standardom OHSAS 18001:2008, Grosis je dodatno unapredio brigu o zaposlenima. Prepoznavši značaj načela održivog razvoja, uspostavili smo i sistem upravljanja zaštitom životne sredine, u skladu sa zahtevima standarda ISO 14001:2015.

– Poverenje su nam ukazali gotovo svi domaći i najveći svetski proizvođači medicinskih sredstava, prepoznajući Grosis kao sigurnog partnera, koji može da obezbedi kvalitetno i kontinuirano snabdevanje tržišta njihovim proizvodima. Naši stručni timovi, pored uvoza, distribucije i zastupništva, partnerima mogu da ponude i usluge tumačenja zakonskih propisa, organizovanja edukativnih i marketinških predavanja, istraživanja i praćenja tržišta, zastupanja i posredovanja prilikom registracije i plasmana proizvoda, unapređenja prodaje…

– Grosis je prepoznao potrebu kontinuiranog usavršavanja zaposlenih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i aktivno pruža podršku u organizovanju kontinuiranih medicinskih edukacija na celoj teritoriji Srbije

– U vremenu reformi propisa i ubrzane zakonodavne aktivnosti, naši stručni timovi predlažu konkretna rešenja, koja intenzivnom saradnjom sa relevantnim institucijama i aktivnim učešćima u javnim raspravama doprinose procesu ukidanja zastarelih propisa i pojednostavljenju složenih procedura.

– U ovim teškim vremenima krize nastojimo da prepoznamo potrebe zajednice i društva u kome živimo i uvek pružimo pomoć onima kojima je najpotrebnija. Brojne dobrotvorne, humanitarne akcije i projekte iz oblasti zdravstva i školstva doživljavamo istovremeno kao obavezu i kao privilegiju.

Uspešne firme čine uspešni i zadovoljni ljudi…
Stalnim unapređenjem uslova rada, brzom razmenom informacija i konstantnom edukacijom zaposlenih, stvorili smo stručne i motivisane timove ljudi, koji efikasno ostvaruju sve postavljene ciljeve. Timski rad i dobra komunikacija između menadžmenta i zaposlenih doprinose razvoju kreativnosti i i uvođenju inovativnih rešenja.

Visoki zahtevi i standardi koje smo sebi postavili, pomogli su nam da vrlo brzo postanemo jedna od vodećih veledrogerija na domaćem tržištu, vodeći računa da poštujemo dogovore i opravdamo poverenje. Naša spremnost da brzo odreagujemo na zahteve i brojne promene u sredini u kojoj poslujemo, dokazuje da je Grosis siguran partner, koji će na ovim prostorima biti jedan od najvažnijih učesnika u distribuciji medicinskih sredstava.

Proizvođači, kupci, kao i brojni drugi saradnici, prepoznaju u Grosisu najboljeg partnera za realizaciju svojih poslovnih planova, što rezultira dugogodišnjim uspešnim poslovanjem.