Schülke&Mayr

Kompanija Schülke&Mayr je osnovana 1889. godine u Hamburgu od strane Rudolf Schülke-a i Julius Mayr-a. Iste godine su počeli sa proizvodnjom prvog dezinficijensa Lysol radi suzbijanja epidemije kolere koja je tih godina harala Evropom i odnela mnogobrojne živote. Nakon uspešnog suzbijanja epidemije kolere, 1892. godine su dobili najvišu nagradu u to vreme u Hamburgu za ostvareni uspeh i doprinos u borbi protiv kolere njihovim prvim dezinficijensom Lysol-om.

Nakon toga počinje vrtoglavi uspon kompanije koja danas zauzima preko 21% svetskog tržišta u snadbevanju istog specijalizovanim dezinficijensima za zdravstvene ustanove. Danas se kompanija Schülke&Mayr pozicionirala kao svetski broj jedan u proizvodnji i distribuciji dezinfekcionih sredstava i antiseptika, imajući u svom posedu preko 60 predstavništva, 125 zastupnika, 30.000 zaposlenih, 550 fabrika i 7 istraživačkih centara.

Prvi su počeli sa proizvodnjom antiseptika na bazi PVP-Iodine-a da bi ga 1990-ih godina kompletno izbacili iz upotrebe i proizvodnje i zamenili novim sredstvima na bazi octenidine-dihydrochloride-a koji su patentirali u Evropskom zavodu za patente.

Ubrzo nakon toga su patentirali i delovanje površinskog napona koji poseduju svi njihovi dezinficijensi koji omogućava 100% pokrivenost površine koja se tretira.